Bozkır'ın İnternetteki Yeri

Mustafa Navruz

Mustafa Navruz
14 Mart 2009
6161 kez okundu.


        İnternetin her geçen gün günlük yaşamımızdaki yeri ve önemi hızla artıyor. Artık gazete almadan haber siteleri sayesinde haberleri alabiliyor, bankaya gitmeden bir çok bankacılık hizmetini yapabiliyor, bir çok e-devlet işlemlerini kullanabiliyoruz. Tabi bunlar sadece örnek sınırsız bilgi kaynağı internet için.

        Bozkır'lılar olarak internette yeterince yerimizi aldık mı? Bu soruya yanıt verebilmek biraz zor. İlimiz Konya'da internette en aktif olarak yer alan bölge ilçemiz gibi görünüyor. Bu konuda küçük bir araştırma yaptım ve kasaba ve köylerimize ait 17 tane internet sitesinin olduğu sonucuna vardım. Bu sayıya ücretsiz servislerden yararlanan siteler dahil değil. 50'nin üzerinde kasaba ve köyü bulunan ilçemiz için bu kadar site yeterli mi?

        İnternetin bize sunduğu nimetlerden birisi de Özgür Ansiklopedi Wikipedi (Wikipedia). Wikipedi, Özgür Ansiklopedi sloganından da anlaşılacağı üzere herkesin kullanımına açık, onlarca dilde hizmet veren, 100.000'den fazla  Türkçe madde bulunan bir site. Malesef kasaba ve köy bazında bu platformda fazla yer alamamışız. Bir müddet evvel bozkir.net olarak bir çalışma yaparak Bozkır Belde ve Köyleri şablonunu oluşturmuş ve sitemizin forumunda bu konuyu paylaşmıştık. Fakat yeteri kadar ilgi görmedi. Elimizde kasaba ve köylerimiz ile ilgili yeterli bilgi bulunmuyor. Bu konuya ilgi gösteren ve köylerinin wikipedi'de yer almasını isteyen üyelerimizin gereken bilgileri toparlayıp bize ulaştırmalarını veya wikipedi sitesine kendilerinin girmelerini ümit ediyoruz.

        Uzun bir aradan sonra böyle bir yazı ile dönmemin sebebi ise bir çoğumuzun dikkat etmediği ve bu yıl 7-20 Nisan arasında kutlanan İnternet Haftası. Bilşim STK Platformu internetin Türkiye'ye gelişinin 15. yıl dönümünde Türkiye internetini büyütmek, yeni projeler başlatmak, interneti geniş kitlelere tanıtmak, yaymak, toplumun gündemine interneti yerleştirmek ve Türkiye internetine ivme verecek etkinliklerin yapılması amacıyla 7-20 Nisan'ı İnternet Haftası olarak ilan etmiş. Bende Bozkır internetine ivme verecek etkinliklerin ve projelerin çoğalması dileğiyle yazıma son veriyorum. İnternet Haftanız kutlu olsun!

caglayankasabasi.com
05-07-2007 bozdam.net
09-07-2007 bozkirbagyurdu.com
17-10-2007 dereici.com
13-02-2008 kocas.net
18-03-2008 sazli.net
14-10-2008 bozkirkinik.com
11-03-2009 kozagac.net

Sizin köyünüzünde bir sitesi varsa navruz[at]bozkir.net e-posta adresine bildirebilirsiniz.
Yorumlar

melek42 melek42
2008-04-07 19:29:19

Güzelde Millet Birbirinin Ekledigini Siliyor oda sorun bir Bilgi ekliyorsun Bir link ekliyorsun ardından silindigini görüyorsun Açık kaynak güzel ama işte Bencil Düşünmeyen Sizin gibi insanlar az Bunu bilmek gerekli.

mustafaalpaslanbuyuk mustafaalpaslanbuyuk
2008-04-07 20:29:24

Siteye  hergün günün değişik saatlerinde girerek takip ediyorum.  Bozkırlı  olarak yapmış  olduğunuz çalışmalardan dolayı  teşekkür ediyorum.  Sizin gibi insanlar çoğaldıkça Bozkırımızın sanal alemde daha iyi tanıtılacağına inanıyorum.  Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

osmankoyuncu osmankoyuncu
2008-04-07 21:42:21

Malesef wikipedia da bir türlü  güzel bir Bozkır sayfası  oluşturamadık.  Oluşturduklarımızı  gelip birisi siliyor çok küçük bir bilgi kalıyor altında.  Başka bir bencil arkadaş  gelip Bozkır sitelerinin linklerini silip sadece kendi sitesinin linklerini yayınlıyor.  Biz onların linklerine dokunmadığımız halde bizim linkleri siliyorlar.Güzel bir araştırma ve güzel bir yazı  olmuş  eline sağlık Navruz.

elementx elementx
2008-04-22 08:49:14

Geri Zekalının teki Kardeş  Emekleri Maffediyor.  Not bıraktım oraya bende Geri zekalı  kimse derekasasi.net i Hazmedemiyor galiba her seferinde Siliyor geri zekalı  herif.  Bu kişiler Malumudur milletinde Sizlerde Bilirsiniz bizlerde.  Bozkır’a Suana Kadar ne vermişler internette ama işte Bozkır için yapılan bir yeri baltalamakta bir numaralar.

cereyanci cereyanci
2008-04-22 22:38:40

yaa bozkır ve net alakasız şeyler merkezde var ufak defk kıpırdanma ama bzokır netle alakası  yok en buyuk örnek koskoca dereiçikasabasında kımsenın bılgısayarı  yok yok olduğu gıbı  ınternetı  kötü  bişey olarak bılen sayısıda bayağı  var.artı  bır ara sıte açtık dereicinet dıye kımse destek vermedı  köydende zate 20 kişi kayıt oldu.kayıt olanlarda köyde oturmuyo zaten.şuankı  nufus 1750 felan yanlış  değilsem ama netle alaka sadece beledıyede oda kendı  ıstesnden başka sıteye selam vermez

kazakhaci kazakhaci
2008-05-19 23:32:02

Cereyancı  kardeşim evet interneti kötü  olarak bilen çok kişi var bu doğru ancak bence kısmen doğru kötü  olarak kullanırasn kötü  bence bir nimettir.  Bunun gibi her buluşun kötülüğü  var önemli olan onu yerinde kullanıp kontrol altıa alabilmek.  2.ncisi köyde internet ne gezer evet köylünün kullanması  şart değil ileride oda olur ama her hangi bir köylü  olupta gurbette yaşayanlar var işte bu kopukluğu giderip gerek herkezin köylüsü  arasında gerekse komşu köy ve kasabalar arasında sosyal faaliyetleri artırmada bu sitelerin çok büyük rolü  olduğuna innanıyorum.  Emek verenlerden Allah razı  olsun

kuscali kazim kazim kuscali kazim kazim
2008-06-28 15:07:40

sagol kardesim ellerinize yüreginize saglik güzel ama daha detaylandirabilirsek cok güzel olur bende bir bozkirli olarak elimden gelen herseyi yaparim.tesekkürler en azindan biz gurbette olan bozkirlilar icin önemi tarif edilemez cok güzel bir site.

hsn aktuna hsn aktuna
2008-07-03 19:16:26

     Öncelikle uğraşlarınızdan dolayı  tebrik ederim.Silinmesine engel olunamazmı,  sizden başkasının silememesi için;  ne bileyim burada yetkililer ve sizden başka kimsenin müdahale şansı  olmaması  lazım diye düşünüyorum.
Teknoloji her zaman için iyidir bence yeterki kullanmasını  bilmeli,zararlarındanda otokontrolle korunabilir herkes.Bizim meyre.com dada hala köyden pek katılım yok.Belediyede dahil ilerde inşallah gelirler kullanmayı  beceremeyiz diyemi nedir ne Bilgisayar alıyor nede internete müracat olmuyor bildiğim kadarıyla gelenlerde birkaç  kişi istisna.Tekrar tebrik ve teşekkür ederim.Selamlar 

MUAMMER MUAMMER
2008-10-13 15:28:56

Bozkır için emek sarfeden tüm hemşerilerimize   ve www.bozkir.net in emektarlarına çok teşekkür ederim

ossi.42 ossi.42
2008-12-19 15:17:47

   Milletin birlik ve beraberliği  kaynaşmak   yardımlaşmak için artık sanal aleme de iş  düşüyor biizde kayapinar.net i kurduk nitekim meyvalarınıda vermeye başladı  her köye web sitesi kurmalarını  tavsiye ederim.

beyazyildiz beyazyildiz
2009-06-03 16:03:38

eee ben yokum burada

smile

mustafa_42 mustafa_42
2009-07-09 18:39:45

www.dereici.com 1 yıl aradan sonra tekrar hizmete geçmiştir.

aihsanpasa aihsanpasa
2009-09-10 14:04:32

Dereiçi kasabamizin ve bozkırımızın netsitesi olan http://www.dereici.com/  sitemiz full kapasite siz degerli bozkırlı  hemşehrilerimizde hizmet vermek için yayinlarina hızla devam ediyor forum bölümünde birçok bilgi barindiran sitemizi mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

aihsanpasa aihsanpasa
2009-09-10 14:17:06

yaa bozkır ve net alakasız şeyler merkezde var ufak defk kıpırdanma ama bzokır netle alakası  yok en buyuk örnek koskoca dereiçikasabasında kımsenın bılgısayarı  yok yok olduğu gıbı  ınternetı  kötü  bişey olarak bılen sayısıda bayağı  var.artı  bır ara sıte açtık dereicinet dıye kımse destek vermedı  köydende zate 20 kişikayıt oldu.kayıt olanlarda köyde oturmuyo zaten.şuankı  nufus 1750 felan yanlış  değilsem ama netle alaka sadece beledıyede oda kendı  ıstesnden başka sıteye selam vermez

bu yazıya iltfaten :  cereyanci arkadaşim bozkirn dereiçi kasabasinda sen bu yaziyı  yazdğın tarihte internet dediğin gibi yoktu sebebi ise dereiçi kasabasinin internet için en gerekli olan (ADSL)  sistemin dereiçi kasabasina (ENSON)  reva görülmesidir,değilse dereiçi kasabasi senin bu yaziyi yazdiğindan tam 5 yıl öncesi internet cafesiyle tanişacakti,yani buda nedemek o tarihte daha bozkır ilcemizin kasaba ve köylerinde hiçbirinde internet ve cafe sistemi yokken bu yapılmıiş  olacakti.internet geleli 1 yıl geçmedi şimdi dereiçi kasabasini googleye girde ara bakalim nelerle karşılaşacaksin.Bu dereiçi kasabamizi düşük göstemiş  bir yorum olmuş  sizi kiniyorum.Kasabamizda Şuan 20 pc kapasiteli full çalışan bir internet hizmet vermekte darisi diğer olmayan köy ve kasabalarimizin başına.

Yorumlar Kapalı
 

Son Yorumlar

@Hüseyin Ali KINAÇ "Caminizi 25.03.2012 tarihinde gezip görmek nasip oldu.Gerçekten çok güzel bir..." devamı
@şevket "Yazı başka güzel,Kışı başka güzel bu Bozkır neden bu kadar güzel." devamı
@mehmet "Bozkırımızda bu tür faliyetlerin olması bir bozkırlı olarak gurur verici.Kan..." devamı

Yeni Katılanlar

imparator
ummuhan
konya42
alimeyre60
ahmet
sinan
kocatepe
alis
delikurt
macarlar

bozkir.net

Sitemizin içeriği Creative Commons 3.0 ile lisanslanmıştır.
İçeriğimizin yazarlarımız tarafından üretilen kısmı, ticari amaçlar haricinde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Sitemiz hakkında detaylı bilgi için Hakkımızda bölümüne bakabilirsiniz.

RSS - Facebook - Twitter