Geleceğimizin Teminatı Öğretmenler

Ali Ulvi ÜLKER

Ali Ulvi ÜLKER
07 Nisan 2008
3413 kez okundu.


Yüce Türk Milletinin Öğretmenine duyduğu sevgi ve saygının en içten duygularla terennüm edildiği “Öğretmenler Günü” bütün Öğretmenlerimiz ve yakınları için kutlu olsun.


Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği bu anlamlı günün 77. yılını ve bu günün “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmasının 24. yılını 24 Kasım 2005 tarihinde tekrar idrak etmenin mutluluğu içindeyiz.


Allah’ın yarattığı en mükemmel varlık olan insanın eğitilmesi ve yetiştirilmesi gibi mukaddes bir görevi üstlenen Öğretmen, Türk Milleti nazarında bitmek tükenmek bilmeyen bir bilgi pınarıdır. İşte, bu pınar Milletimizin can suyunun kaynağıdır. Bu can suyunun bir zerresi, bir damlası olan Öğretmenlerimiz ise, milli ve manevi değerlerimizi canından aziz bilip, bu güzel vatan için çalışan, Büyük Milletimiz için her türlü güçlüğe karşı göğsünü siper edecek genç ve şuurlu vatandaşlarımızı yetiştiren geleceğimizin tek ve yegane teminatıdır. Bundan dolayıdır ki Öğretmenlerimiz; geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusu, toplumlara düşman olan cehaletlerin düşmanı, yetişme çağındaki çocuk ve gençlerin kabiliyet ve zekasını geliştirmeyi gaye edinen, en mühim ve feyizli işlerimizin milli eğitim işleri olduğunu bilip milli eğitim işlerinde muzaffer olmak gerekliliğini, dolayısıyla bir milletin hakiki kurtuluşunun ancak bu surette olduğunu bilen saygıdeğer insanlardır.

Bu düşüncelerle; Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, vatanını milletini ve Bayrağını seven, ecdadıyla övünüp geleceğine yön veren bir bilgi toplumu olmaya çalışan ve bu ülküler için öğrencilerini yetiştiren Öğretmenlerimize başarılar dilerken, Bozkırlı Öğretmen Şehidimiz merhum Hüseyin YAVUZ’un şahsında bütün Öğretmen Şehitlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize de uzun ve sağlıklı ömürler temennisiyle saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar Kapalı
 

Son Yorumlar

@Hüseyin Ali KINAÇ "Caminizi 25.03.2012 tarihinde gezip görmek nasip oldu.Gerçekten çok güzel bir..." devamı
@şevket "Yazı başka güzel,Kışı başka güzel bu Bozkır neden bu kadar güzel." devamı
@mehmet "Bozkırımızda bu tür faliyetlerin olması bir bozkırlı olarak gurur verici.Kan..." devamı

Yeni Katılanlar

imparator
ummuhan
konya42
alimeyre60
ahmet
sinan
kocatepe
alis
delikurt
macarlar

bozkir.net

Sitemizin içeriği Creative Commons 3.0 ile lisanslanmıştır.
İçeriğimizin yazarlarımız tarafından üretilen kısmı, ticari amaçlar haricinde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Sitemiz hakkında detaylı bilgi için Hakkımızda bölümüne bakabilirsiniz.

RSS - Facebook - Twitter