Bozkır Yıldızı

Ali Ulvi ÜLKER

Ali Ulvi ÜLKER
14 Mart 2009
5903 kez okundu.


   İçinde bahar mevsiminin müjdecisi Nevruz adını verdiğimiz Bahar Bayramı bulunan 2009 yılının Mart ayını seyrediyoruz zamanın geçit töreninde. Kış mevsiminin son demlerinde yanmakta olan çıranın feri, cılız ışıltılarını tamamen bitirecek neredeyse. Havaya ve suya düşmüş üçüzlerden sonuncusu olan cemre de düşmüş artık toprağa. Ve… Adına bahar dediğimiz yeni bir mevsim geliyor. Kavuşulması hep umulan; doğruluk, güzellik ve iyiliklerin yemyeşil ümitlerle bezeneceği, çıranın yıldız olacağı bahar mevsimine ramak kaldı.   

   Yüce Allah’ımızın tabiat ile ilgili bu nimetleri ile hemhâl olan şükür rampasındaki düşüncelerimden bir anda cep telefonuma gelen mesaj ile ayrıldım. www.bozkiryildizi.com göndericisinden gelen mesajda; “Adresinize, Bozkır Karacaardıç köyünü tanıtan kültürel amaçlı bir CD gönderilmiştir” yazılı idi. Ertesi gün adresime gelen paketten çıkan CD’yi, hemen bilgisayarımda seyretmeye başladım.

    Karacaardıç Köyü Yardımlaşma Derneği’nin faaliyetlerinin; yalın, samimi, saf ve nefis bir üslupla anlatıldığı bu CD’nin, hassas bir çalışma ile alın ve fikir teri dökülerek ortaya çıktığı anlaşılıyordu. Dernekle birlikte www.bozkiryildizi.com isimli web sitesinin de tanıtıldığı CD, benim kadim dostlarım olan; Übeyit Sarı ve Şevki Ataoğlu Ağabeylerim ile Tamer Taner kardeşim tarafından hazırlanmış nadide bir emek ürünü idi.

   Bir Sevdayı Omuzladık El Birliği İle… Evet, bu düstur hitabıyla başlayan tanıtım filmini seyrettikçe; Karacaardıç, Bozkır ve Konya gözlerimin önünden akıp gitti. Düşüncelerimizle dahi olsa sıla-i rahim yaptım. Elindeki kıt imkânlarıyla böylesine güzel bir tanıtım filmi yapabilen üç memleket sevdalısı hemşehrime de; “Allah razı olsun” demekle birlikte, onlar için âcizane birkaç kelam yazmak ihtiyacını hissettim.

   Kopkoyu karanlıkta, yıldızlar insanlara yol gösterir bilirsiniz. İşte bu yıldızlar gibi, çırayı yıldız yapma mücadelesi veren, gönül dostlarımdan Übeyit Sarı, Şevki Ataoğlu ve Tamer Taner bir anda hatıralarımın zirveleri arasından yıldız yıldız beliriverdiler.

   Übeyit Sarı, İstanbul’daki Karacaardıç Köyü Yardımlaşma Derneği’nin hali hazırdaki başkanından önceki başkanıdır. Übeyit Ağabey, benim İstanbul’da tanıdığım saygıdeğer bir insan. Karacaardıç Derneği’ne İstanbul’da kazandırılan dernek binasının elde edinilmesinde öncülük etmiş, ilerlemiş yaşına ve emekli olmasına rağmen kendisinden yaşça küçük olanlara örnek olan aksakallı koca bir bilge.

   Şevki Ataoğlu, şu andaki Dernek Başkanı. Uzun yıllar önce gelmiş Karacaardıç’tan gurbetimiz İstanbul’a. O’da bir memleket aşığı, hemşehri canlısı, gönül ve fikir adamı. Bozkırlıların, Konyalıların olduğu her ortamda O’nu görebilmek mümkündür. Söz’de değil öz’de olabilmeye gayret eden Şevki Ataoğlu; toplumcu düşünüşe sahip olması ile İstanbul’daki birçok sosyal, kültürel ve yardım amaçlı dernek ve vakfın da üyesidir aynı zamanda.

   Tamer Taner, www.bozkiryildizi.com’un sürükleyicisi, bugünlere kadar getiren gücüdür bence. O, beyefendi kişiliğini 2007’de İstanbul’a geldiği zaman görebildiğim bir Bozkır yiğidi. Bana göre, Übeyit Sarı ve Şevki Ataoğlu gibi mihmandar insanlarla bir arada bulunması O’nun en büyük şansı. Yardımseverliği, kaleminin güçlülüğü, pırıl pırıl kalbi ile bende Bozkır adına ümitler bahşeden bir kardeşimdir Tamer Taner.   

   Karacaardıçlıların sadece, Cami ve Çeşme mahallelerinden oluşan köylerini değil, Bozkır’ı ve Konya’yı da bütün dünyaya tanıtabilmek adına 9 Ağustos 2005 tarihinde yayın hayatına başlattıkları www.bozkiryildizi.com yaşatılması gereken bir kültürel değerimizdir. Ayrıca, Karacaardıçlılar Köyü Yardımlaşma Derneği’ne gerek maddi, gerekse manevi desteklerimizi de esirgememek gereklidir.

   Bir Sevdayı Omuzladık El Birliği İle parolası ile Übeyit Sarı, Şevki Ataoğlu ve Tamer Taner’in şahıslarında bütün Karacaardıçlıları, Bozkırlıları ve Konyalıları selamlıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. 
Yorumlar

AliRizaOzaslan AliRizaOzaslan
2009-03-20 11:13:39

Şükranlar Hocam.

samiata samiata
2009-03-20 22:05:01

Gercekleri gercekci bir gozle gorebilen gozundeki kusur gozlugunu cıkarıp atan insanın yaratılsındaki saheneligi gercekci bir gozle gorebilen kadim dostum ali ulvi ulkere yapıcı  insanların yapıcılık gayretlerini gonul defterinden okuyabilen bozkır sevdalısı  insan asıgı  milli sahsiyet iddasında olan milleti adına yasayan dostum ali ulvi ulkere sonsuz sukranlarımı  sunarım dilerim ki yapıcı  nitelikteki ali ulvi ulkerlerin sayısını  birler onlar yuzler deil binlerce olmasını  gonulden dilerim.Vahdeti yezdane emanet olasınız selamlar sevki ataoglu 

bozkir_beyi bozkir_beyi
2009-03-21 10:59:07

Siz gerçek bir Bozkir Sevdalisisiniz hocam gerçekten.  Herkes bunu çok iyi biliyor.  Bozkir insanı  zaten doğup büyüdüğü  topraklara her zaman sahip çıkmıştır.  Tıp kı  bahsettiğiniz saygıdeğer isimler gibi…

Yorumlar Kapalı
 

Son Yorumlar

@Hüseyin Ali KINAÇ "Caminizi 25.03.2012 tarihinde gezip görmek nasip oldu.Gerçekten çok güzel bir..." devamı
@şevket "Yazı başka güzel,Kışı başka güzel bu Bozkır neden bu kadar güzel." devamı
@mehmet "Bozkırımızda bu tür faliyetlerin olması bir bozkırlı olarak gurur verici.Kan..." devamı

Yeni Katılanlar

imparator
ummuhan
konya42
alimeyre60
ahmet
sinan
kocatepe
alis
delikurt
macarlar

bozkir.net

Sitemizin içeriği Creative Commons 3.0 ile lisanslanmıştır.
İçeriğimizin yazarlarımız tarafından üretilen kısmı, ticari amaçlar haricinde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Sitemiz hakkında detaylı bilgi için Hakkımızda bölümüne bakabilirsiniz.

RSS - Facebook - Twitter