Bizim Anadolu

Ali Ulvi ÜLKER

Ali Ulvi ÜLKER
03 Mart 2010
3851 kez okundu.


    1992 yılının Kasım sonlarıydı. Kış mevsimi kendisini iyice belli etmeye başlamıştı. Orta Torosların eteğinde kurulu olan Bozkır’daki evler, işyerleri ve okullar kış mevsimine hazır hale getirilmiş, gerekli kış tedarikleri yapılmıştı.

       Rahmetli Derviş Mustafa Öztunç Bey’in adını taşıyan Bozkır’daki İlköğretim Okulu’nun 1. katında Derviş Mustafa Öztunç İlköğretim Okulu, zemin katta ise 1992-1993 öğretim yılında yeni hizmete giren Bozkır Anadolu Lisesi eğitim ve öğretim görüyordu. Yani bir binada iki okul bulunmakta idi. 1992 yılı Kasım sonlarına doğru Bozkır Millî Eğitim Müdürlüğü’ndeki idari bir göreve yapılan atanmam sebebiyle Bozkır Anadolu Lisesi Müdürü Hasan İşler ile de o tarihte tanıştım. Kendisi ile soğuk bir Kasım günü başlayan tanıştığımız o tarihten bu yana; gönül komşuluğumuz, dostluğumuz, ağabey-kardeşliğimiz sımsıcak bir şekilde halen devam etmektedir ve inşallah devam da edecektir.        

     Geçtiğimiz Şubat ayının ortalarında Bozkır Postası Gazetesi’nden Bozkır Anadolu Lisesi’nin ÖSS’de 2008 ve 2009 yıllarındaki Konya İl Birinciliği konulu “Bunu Hep Yapıyorlar” haberini okuyunca inanınız; moral buldum, çok sevindim, müthiş bir şekilde heyecanlandım, bir Bozkırlı olarak gururlandım. Hemen Bozkır Anadolu Lisesi Müdürü Hasan İşler’i arayarak, kendisini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ettim ve iltifatlarda bulundum. 

     “Bozkır Anadolu Lisesi’nin 2008 ÖSS sonucuna göre, %71’lik bir oranla Üniversiteye öğrenci yerleştirme başarısı ile Konya’daki tüm Anadolu Liseleri arasında birinci olması, aynı başarıyı 2009 yılında da tekrarlaması, üstelik tüm olumsuzluklara rağmen 2009 yılındaki başarı oranını %75’e çıkararak yeniden göstermesi” şeklindeki bu haber sebebiyle Bozkır Anadolu Lisesi’nin -ben Bizim Anadolu diyeceğim- bütün öğrencilerini, öğretmenlerini ve okul müdürü Hasan İşler’i yeniden tebrik etmek, Bozkır ve Konya ile birlikte kamuoyunun ilgi ve dikkatlerini Bozkır Anadolu Lisesi üzerine çekmek istedim.     

     Bozkır Anadolu Lisesi; 1992-1993 öğretim yılında, hazırlık sınıfına 73 öğrenci alarak, Derviş Mustafa Öztunç İlköğretim okulunun zemin katında eğitim öğretime başlamıştır. 1996 yılında Derviş Mustafa Öztunç İlköğretim Okulu’na yapılan kat ilavesi Bozkır Anadolu Lisesi’ne tahsis edilerek zemin kattan çıkılmış ve 2. katta eğitim öğretime devam edilmiştir. 2002 yılının Kasım ayında bu binada, 2002 yılı Kasım ayından sonra mülkiyeti Özel İdare’ye ait Atatürk İlköğretim Okulu’na tahsisli binaya taşınan okul, 2009-2010 öğretim yılında da kendine ait yeni binasına geçmiş olarak eğitim ve öğretim hizmetine devam etmektedir. İlk mezunlarını 1998-1999 öğretim yılında veren Bozkır Anadolu Lisesi yani Bizim Anadolu; 1992 yılından bu yana Bozkır’ın eğitim yapısına, ekonomisine, sosyal hayatına ilçemizdeki diğer eğitim kurumları ile birlikte canlılık getirmiş ve olumlu katkılarda bulunmuştur. 

     Çokluğu Bozkırlı olan okul müdürü ve öğretmenlerinin yönlendirmesi ile Bizim Anadolu’nun öğrencileri; Bozkır ve Konya’da yapılan çeşitli bilgi yarışmalarında, değişik spor müsabakalarında, resmî ve özel kurumların açtıkları resim, kompozisyon, şiir, afiş vb. yarışmalarında devamlı olarak iyi dereceler alarak kendilerine ve okullarına ödül getirmişler, 2007 yılından bu yana “Umut” adlı okul dergisini devamlı olarak çıkarmışlar,  kermesler düzenlemişler, öğrenci eserlerinden oluşan resim sergileri tertip etmişler, halkımıza okul müsamereleri, müzik şölenleri ve konserler vermişlerdir. Bozkır Anadolu Lisesi yani Bizim Anadolu; idarecisiyle, öğretmenleriyle ve öğrencileriyle; İlçe genelinde düzenlenen gençlik geceleri, belirli gün ve haftalar ile Öğretmenler Günü kutlamaları, Atatürk’ü Anma Törenleri ve Millî Bayramlardaki aktif etkinlikleri ile dikkat çekmişler, ÖSS’de devamlı dereceye girerek özellikle son iki yıldan beri rakiplerinin dayanılmaz takibi ile çeşitli imkânsızlık ve olumsuzluklara rağmen Konya il birinciliğini elde etmişlerdir. 

     Birlik ve beraberliği okulunda gerçekleştirerek okulunu, öğretmen ve öğrencilerini 18 yıldan bu yana başarıdan başarıya koşturan Okul Müdürü  Hasan İşler’i bir kere daha tebrik ederken, Bizim Anadolu’nun gelmiş geçmiş bütün öğretmenlerine, mezun olmuş ve halen okumakta olan başarılı öğrencilerine candan ve gönülden teşekkür ediyorum. Hedefledikleri amaçlara daima ulaşmaları ve hedeflerini ileri, hep ileri götürmeleri ile eğitimde önderlik ve örneklik yapan Bizim Anadolu’nun yani Bozkır Anadolu Lisesi’nin şahsında; bir eğitim kuruluşunun bir ilçeye, bir yerleşim yerine neler kazandırdığını görebiliyorum. Ayan beyan ortada olan bu durumun Bozkır ve Konya’daki özel ve resmi kuruluşlar ile sivil toplum teşkilatları tarafından, kısacası kamuoyu tarafından iyi değerlendirilmesini öneriyorum.  

       Buradan hareketle; Bozkır Anadolu Lisesi’ndeki idareci, öğretmen ve öğrencilerin moral ve motivasyonlarının artırılması adına imkânı bulunan okuyucularımıza ve dostlarımıza şunları öneriyorum; Öncelikle Bizim Anadolu’nun http://www.bozkiranadolu.com adlı internet sitesinin gezilerek okul ve çevresi hakkında bilgiler edinilmesini, öğrenci sayısı 200 civarında olan Bozkır Anadolu Lisesi’ne kırtasiye yardımlarının yapılmasını, fakir ve muhtaç durumdaki öğrenciler ile yetim ve öksüz durumdaki öğrencilerimize burs gibi maddi yardımların yanında, moral yardımlarının da yapılabilmesi için okul müdürü ile irtibata geçmelerini (Bozkır Anadolu Lisesi’nin telefonu: (0 332) 426 25 66-Faks: (0 332) 426 25 67), okul kütüphanesindeki kitapların zenginleştirilmesi için ansiklopediler, araştırma eserleri, Millî Eğitim Bakanlığı tavsiyeli kitaplar ve ile birlikte kitap yardımlarının yapılabilmesini, okulun bilgisayar, bilgisayar malzemeleri, fotokopi ve fotokopi malzemeleri ile ilgili ihtiyaçlarının giderilmesini tavsiye ediyorum. Bunların yanında yerel yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve ilçemizde ticari faaliyet gösteren otobüs firmalarının desteklerinde ve desteklerinde; Çanakkale Şehitliği, Edirne, Bursa, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara ve Konya gibi tarihi ve turistik yerlere eğitim, kültür, tarih, düşünce, moral ve eğlence gezileri düzenlenerek öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz taltif edilmelidir. 

     Yukarıda yazılmış olanlar “Bizim Anadolu” için yapabileceklerimizdir. Ancak; Bizim Anadolu için yapabileceklerimiz olduğu gibi; “Bizim Bozkır İmam-Hatip Lisemiz, Bizim Bozkır Lisemiz, Bizim Bozkır Çok Programlı Lisemiz, Kasaba, Köy ve Bozkır merkezindeki Bizim İlköğretim Okullarımız, Bizim Okul Öncesi Eğitim Kurumlarımız, Bizim Özel Eğitim Sınıflarımız ve Bizim Bozkır Meslek Yüksekokulumuz” için yapabileceklerimiz olduğunu da hiç unutmayalım. Unutmayalım ki; unutulanlar da unutanları unuturlar. 
Yorumlar Kapalı
 

Son Yorumlar

@Hüseyin Ali KINAÇ "Caminizi 25.03.2012 tarihinde gezip görmek nasip oldu.Gerçekten çok güzel bir..." devamı
@şevket "Yazı başka güzel,Kışı başka güzel bu Bozkır neden bu kadar güzel." devamı
@mehmet "Bozkırımızda bu tür faliyetlerin olması bir bozkırlı olarak gurur verici.Kan..." devamı

Yeni Katılanlar

imparator
ummuhan
konya42
alimeyre60
ahmet
sinan
kocatepe
alis
delikurt
macarlar

bozkir.net

Sitemizin içeriği Creative Commons 3.0 ile lisanslanmıştır.
İçeriğimizin yazarlarımız tarafından üretilen kısmı, ticari amaçlar haricinde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Sitemiz hakkında detaylı bilgi için Hakkımızda bölümüne bakabilirsiniz.

RSS - Facebook - Twitter