Bin Kere Maşaallah

Ali Ulvi ÜLKER

Ali Ulvi ÜLKER
07 Nisan 2008
4355 kez okundu.


Birbirlerinin yüzünü hiç görmemiş iki Bozkırlı, İstanbul'a asırların verdiği yorgunlukların katmerlendiği Karaköy semtinde 2004 yılının Kasım ayının puslu bir Salı günü buluşurlar. İki Bozkırlıdan birisi İstanbul'da bir üniversitede öğrencidir, diğeri ise bir kamu kuruluşunda görev yapmakta olan bir memurdur.

Gönüllerin bahanesi olan kahveler içilip, sohbetlerin vazgeçilmez içeceği demli çaylar yudumlanırken www.bozkir.net ismini verdikleri Internet sitesinin temelleri işte bu iki Bozkırlının sohbeti esnasında atılır. Gereken alt yapı, teknik donanım, bilgi, belge ve dokümanlarla ilgili planlamaların nasıl yapılacağı konuşulur ve kısa bir zaman içinde büyük bir heyecanla hazır hale getirilen www.bozkir.net, artık bütün Bozkırlılara ve Internet dünyasına merhaba demeye hazır hale gelir.

İşte şimdiye kadar isimlerini hiç ön plana çıkarmayan, kendi isimlerinden önce BOZKIR ismini ön planda tutan bu iki Bozkırlı Ali Ulvi ÜLKER ve Üniversite öğrencisi Mustafa NAVRUZ'dur.

15 Mart 2005 tarihinde ilk defa hizmete giren www.bozkir.net adlı siteye yoğun ilgi sebebiyle 30 Mart 2005 tarihinde gönüllerden dillere dökülen aşağıda yazılı olan metin dahilinde herkese samimice şöyle hitap edilir;

Cennet Vatanımız Türkiye'mizin ve Bozkırımızın Yiğit İnsanları, Hanımefendi ve Beyefendi Kardeşlerimiz, Saygıdeğer Hemşehrilerimiz,
Milletlerarası haberleşme kaynaklarının en başında gelen Internet ortamında Bozkırımızın tanıtımı amacıyla hizmete açmış olduğumuz www.bozkir.net adlı web sitemizde bizleri hiç yalnız bırakmayan yediden yetmişe vefakarlık örneği gösteren, sitemize sahip çıkarak bizleri sahiplendiğiniz, güçlendirdiğiniz, moral ve cesaret kaynağımız olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyoruz.
"Ben" değil, "Biz" olarak çıktığımız bu kutlu yolda, Bozkır'ı bağlı kasaba ve köylerini layığı ile bütün dünyaya bilimsel temellere dayandırarak tanıtmak amacındayız. Bunun için gereken hukuki alt yapımızı da oluşturmuş durumdayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası ve Kanunları dahilinde Bozkırımızı Internet yoluyla bütün dünyaya tanıtacağız. Bunu bütün Bozkırlılarla ve kendisini Bozkırlı hissedenlerle yapacağız.
Hepinize gönül dolusu selamlarımızı, saygılarımızı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.

Evet, aynen yukarıda yazdığımız gibi karınca kararınca, Bozkır'ı bağlı kasaba ve köylerini layığı ile bütün dünyaya bilimsel temellere dayandırarak tanıtmaya başladık. Sitemizin Bozkırla ilgili diğer sitelere de örneklik ettiğini, bilgi ve doküman kaynaklığı sağladığını gördük ve mutlu olduk.

15 Mart 2005'den bugüne kadar Bozkırlıların ve sitemizi ziyaret eden saygıdeğer misafirlerimizin göstermiş olduğu yoğun teveccühler neticesinde üye sayımız 1.000'i aşmış durumdadır. www.bozkir.net ve Bozkırlılara BİN KERE MAŞAALLAH diyoruz. Bu arada özellikle Osman KOYUNCU'ya, 2. Mustafa NAVRUZ'a (kendisi Konya'da Üniversite öğrencisi olup, İstanbul'da bulunan ve sitemizin kuruluşunu gerçekleştiren 1. Mustafa NAVRUZ'un amcasının oğludur.) ve ismini burada sayamadığımız yüzlerce www.bozkir.net sitemizin üyeleri olan Bozkır sevenlere de ayrıca BİN KERE MAŞAALLAH diyoruz.

Şimdi 1.000 olan üye sayımız, elbirliği ile yarınlarda 10.000'leri, çok yakınlarda ise 100.000'leri bulacak. Biz buna inanıyoruz. Sizlerle birlikte ben'likten arınmış biz'liğe bürünmüş Bozkırlılar olarak bunu gerçekleştireceğiz. Bu kesin, bunu şimdiden görebiliyoruz. Bu sebeple www.bozkir.net'e BOZKIR'a ve BOZKIRLILARA'a yeniden "BİN KERE MAŞAALLAH" diyoruz.

Sevgiyle, sağlıcakla ve mutlulukla kalınız. 13 Eylül 2006

Ali Ulvi ÜLKER

Yorumlar

AliRizaOzaslan AliRizaOzaslan
2008-10-04 18:23:50

Mevlam utandırmasın…
Allah yar ve yardımcınız olsun…
Bozgır’ım için ne yaparsak yapalım,,borcumuzu ödemiş  sayılmayız…
 

Yorumlar Kapalı
 

Son Yorumlar

@Hüseyin Ali KINAÇ "Caminizi 25.03.2012 tarihinde gezip görmek nasip oldu.Gerçekten çok güzel bir..." devamı
@şevket "Yazı başka güzel,Kışı başka güzel bu Bozkır neden bu kadar güzel." devamı
@mehmet "Bozkırımızda bu tür faliyetlerin olması bir bozkırlı olarak gurur verici.Kan..." devamı

Yeni Katılanlar

imparator
ummuhan
konya42
alimeyre60
ahmet
sinan
kocatepe
alis
delikurt
macarlar

bozkir.net

Sitemizin içeriği Creative Commons 3.0 ile lisanslanmıştır.
İçeriğimizin yazarlarımız tarafından üretilen kısmı, ticari amaçlar haricinde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Sitemiz hakkında detaylı bilgi için Hakkımızda bölümüne bakabilirsiniz.

RSS - Facebook - Twitter