Ankara'daki Bozkırlılar

Ali Ulvi ÜLKER

Ali Ulvi ÜLKER
07 Şubat 2011
5757 kez okundu.


Bozkır’ın il olmasını şimdilik göremedik, bu konuda gerekli olan birlik ve beraberliğimizi de maalesef sağlayamadık. Ama 4 Şubat 2011 günü İstanbul Bozkırlılar Derneği yönetim kurulu olarak Ankara’da yaptığımız ziyaretlerde ülkemizin yönetiminde Bozkırlıların söz sahibi olduğunu görünce, Bozkır’ın il olamamasından dolayı sıkıntılı olan yüreğim ferahlayıverdi. İşte bu ferahlığımızı da, bu yazımızla sizlere yansıtmayı istedim.

4 Şubat 2011 günü İstanbul Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız, Dernek Başkan Yardımcısı olarak ben, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Aydın ve Mehmet Güven’den oluşan Dernek heyetimizle birlikte Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerimizde; Ankara Bozkırlılar Derneği Başkanı Hasan Basri Yalçınkaya, Ankara Harmanpınarlılar Derneği Başkanı Abdullah Kolsuz ve Ankara Sincan Konyalılar Derneği Başkanı Mehmet Sorkun’da bizlere zaman zaman refakat ettiler sağolsunlar. Bu arada, ziyaretler için bizlere randevu alan Hasan Basri Yalçınkaya Bey’e de ayrıca teşekkür ediyorum.

Söz konusu ziyaretlerimizin ilkini aslen Aliçerçi köyümüzden olan ve kısa bir süre önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına getirilen Prof. Dr. Ali Demir Bey’e, sonraki ziyaretimizi aslen Akkise kasabamızdan olan ve bir süre önce Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığına atanan Doç. Dr. Kudret Bülbül Bey’e, daha sonraki ziyaretimizi aslen Hisarlık kasabamızdan olan ve halen Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda Başmüfettiş olarak görev yapan Hürriyet Olgun Bey’e, günün sonundaki ziyaretimizi de aslen Hisarlık kasabamızdan olan ve çok kısa bir süre önce Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığına getirilen Ziya Altunyaldız Bey’e yaptık. Bozkır Beyefendisi görünümleriyle, bizim toprakların verdiği samimiyetten kaynaklanan misafirperverlikleriyle, Bozkırlılığın ağırlıyla elde edilen gençlik ve dinçlikleriyle bizleri konuk eden hemşehrilerimizi o makamlarda görmek açıkçası bizlere gurur verdi, gözlerimiz ve gönüllerimiz ümitlerle ışıklandı. Bizim toprakların evlâtlarından; Prof. Dr. Ali Demir’in ÖSYM Başkanı olması, Doç. Dr. Kudret Bülbül’ün Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapması, Hürriyet Olgun’un Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda Başmüfettiş olarak çalışması, Ziya Altunyaldız’ın Başbakanlık Gümrük Müsteşarı olması bizler için elbette bir iftihar kaynağı idi ve bahtiyarlıktı.
 
Akşamleyin sıla-i rahim niyetiyle, heyetimizle birlikte Ankara’daki Harmanpınarlılar Derneği Lokali’ne gittik. Harmanpınar yani Meyre, bizim Bozkır’a her zaman kültürel kaynaklık yapan önemli bir pınardır, bir kültür beldesidir bildiğiniz gibi. İşte tamamen kültürümüzün atmosferinin hâkim olduğu lokalde, heyetimize sunulan ikramdan sonra, yine Harmanpınarlı olan hemşehrimiz, işadamı Ahmet Şen’in ud çalarak söylediği ve bizlerin de iştirak ettiği Türk Sanat Müziği ile günün yorgunluğunu attık.

Bu ziyaretler, bizim kısa bir kış gününe sığdırabildiklerimiz. Ülkemizin yönetimine katkıda bulunan daha çok Bozkırlının başkentimizde ve ülkemizin başka illerinde görev yaptığı inanıcıyla, bu değerlerimizin bilinmesini, bu hemşehrilerimize destek verilmesini ve onların yanında olduğumuz hissinin, kanaatinin onlara verilmesi gerekir diye düşünmekteyim. Çünkü Bozkır’ın il olmasındaki bu meşakkatli yolda, Bozkır’ın bilinmeyen değerlerini araştırıp bulmaktan, onları ziyaret etmekten ve kendi aramızdaki hemşehrilik bağlarımızı kuvvetlendirmekten başka yapacağımız hiçbir şey yoktur.

Görüş Yaz
Üye girişi yapmamışsınız. Yazdığınız yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Yorumunuzun hemen yayınlanması için üye girişi yapınız.
 

Son Yorumlar

@Hüseyin Ali KINAÇ "Caminizi 25.03.2012 tarihinde gezip görmek nasip oldu.Gerçekten çok güzel bir..." devamı
@şevket "Yazı başka güzel,Kışı başka güzel bu Bozkır neden bu kadar güzel." devamı
@mehmet "Bozkırımızda bu tür faliyetlerin olması bir bozkırlı olarak gurur verici.Kan..." devamı

Yeni Katılanlar

imparator
ummuhan
konya42
alimeyre60
ahmet
sinan
kocatepe
alis
delikurt
macarlar

bozkir.net

Sitemizin içeriği Creative Commons 3.0 ile lisanslanmıştır.
İçeriğimizin yazarlarımız tarafından üretilen kısmı, ticari amaçlar haricinde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Sitemiz hakkında detaylı bilgi için Hakkımızda bölümüne bakabilirsiniz.

RSS - Facebook - Twitter