Afrika'ya Yardım Edelim

Ali Ulvi ÜLKER

Ali Ulvi ÜLKER
14 Ağustos 2011
4117 kez okundu.


Gerçek Müslümanların sabırlarının doruklara ulaştığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevgi ve kardeşlik duygularının iyice yoğunlaştığı, günahlardan arınıp sevaplar deryasından hissedar olduğumuz Mübarek Ramazan-ı Şerif ayını idrak etmekteyiz. Bu mübarek ayın feyiz ve bereketinden faydalanabilmek için Allah-ü Teâlâ bizlere fırsat ve imkânlar çıkarmaktadır.

Hepimiz televizyonlarda mutlaka seyretmişizdir. Gazetelerde, dergilerde, cadde veya sokaklarda kaburga kemikleri parmaklarla sayılabilecek kadar zayıflamış, yüzleri sineklenmiş, gözlerinden inci taneleri gibi dökülen gözyaşları ile yardım eli uzatılmasını bekleyen “Afrika’nın Çocukları”na ait kamu kurum ve kuruluşları ile yardım kuruluşlarının afişleri mutlaka gözümüze çarpmıştır.

Bilindiği üzere, Afrika’nın doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, susuzluk ve açlık sebebiyle Somali başta olmak üzere bölge halkının tamamı büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya kalmış, milyonlarca insan bu durumdan etkilenerek, salgın hastalıklar ve ölümler meydana gelmiş, oralardaki insanlar çaresiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir.

İnsan Suresi’nin 8-11. Ayetlerinde Rabbimiz; “Onlar kendi canları çektiği hâlde, yiyeceği yoksula, yetime ve esire yedirirler: Biz sadece Allah rızası için yediriyoruz, sizden bir karşılık ve teşekkür beklemiyoruz. Biz, çetin ve belâlı bir günde Rabbimizden (O’nun azabına uğramaktan) korkarız. (derler). İşte bu yüzden Allah, onları o günün
fenalığından esirger; (yüzlerine) parlaklık, (gönüllerine) sevinç verir.” buyurmakta, Peygamberimiz Hazret-i Muhammed (S.A.V.) Efendimiz ise; “Mü’min kardeşinin derdiyle dertlenmeyen, bizden değildir.” ve “Komşusu (kardeşi) aç iken tok yatan bizden değildir.” şeklindeki Hadis-i Şerifleri ile müminlerin kardeş olduklarını,
birbirlerinin dertleriyle, sıkıntılarıyla dertlenmeleri gerektiğini, aralarındaki paylaşmaya ve yardımlaşmaya dikkatlerimizi çekmektedir.

Yardımlaşma, dayanışma, sevgi ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı bu Ramazan ayında, Ramazan-ı Şerif’e duydukları saygı ve hürmetten dolayı çocuklarına “Ramazan” adını koymayı bilen Aziz Milletimiz; adları belki Ramazan, belki Muhammed, belki Hatice belki de Ayşe olan “Afrika’nın Çocukları”na yardım elini hemen uzatmıştır. Allah, Devletimize ve Milletimize zeval vermesin diye gönüllerimizden dillerimize dökülen dualarımızı terennüm ederken, her vakti Müslümanlar için çok kıymetli olan bu mübarek Ramazan-Şerif’in feyiz ve bereketinden daha çok istifade edebilmemiz adına sıkıntılarını hâlâ bitirememiş olan açlıkla, susuzlukla, bulaşıcı ve salgın hastalıklarla bunalmış olan Afrika’daki, Somali’deki Kardeşlerimize Yardımlarımızı arttıralım isteğini tekrarlamak istiyorum.

Cennet Ülkemin Yardımsever, İyiliksever, Şefkatli, Kadirşinas ve Güzel İnsanları, Hanımefendi Beyefendi Kardeşlerim, Saygıdeğer Hemşehrilerim, Elleri Öpülesi Büyüklerim, Sevgili Küçüklerim: Sanki Cehennemi yaşamakta olan, ağır ağır ölen Afrika’ya, içecek su bulamadığı gibi şimdi de ekmeğini bulamayan, açlık ve susuzluktan ağlamaları kesilmeyen çocuklarının vücutlarındaki kemikleri tek tek parmakla sayılan, bulaşıcı ve salgın hastalıklar altında inim inleyen, sıcaklar altında kavrulan Afrika’ya, Somali’ye Kardeşliğimizi göstermenin tam vaktidir.

Haydi Afrika’ya maddi ve manevi yardımlarımızı artıralım. Afrika’nın doğusundaki insanlık dramının ortadan kaldırılması için Somali’ye ve bölge halkına maddi olarak ülkemizdeki bütün bankalarda açılan yardım hesaplarına imkânlarımız nispetinde bağışlar yapalım, cep telefonlarımızdan 5 TL karşılığındaki mesajlarımızı tekrar çekelim, manen de Cenab-ı Allah’a dualarımızı arz edelim. Bunları mutlaka yapalım ve peşinden hem Afrika’dakilerin, hem de bizlere ait hayatlarımızın nasıl feyizlenip bereketlendiğini elbette göreceksiniz.

Görüş Yaz
Üye girişi yapmamışsınız. Yazdığınız yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Yorumunuzun hemen yayınlanması için üye girişi yapınız.
 

Son Yorumlar

@Hüseyin Ali KINAÇ "Caminizi 25.03.2012 tarihinde gezip görmek nasip oldu.Gerçekten çok güzel bir..." devamı
@şevket "Yazı başka güzel,Kışı başka güzel bu Bozkır neden bu kadar güzel." devamı
@mehmet "Bozkırımızda bu tür faliyetlerin olması bir bozkırlı olarak gurur verici.Kan..." devamı

Yeni Katılanlar

imparator
ummuhan
konya42
alimeyre60
ahmet
sinan
kocatepe
alis
delikurt
macarlar

bozkir.net

Sitemizin içeriği Creative Commons 3.0 ile lisanslanmıştır.
İçeriğimizin yazarlarımız tarafından üretilen kısmı, ticari amaçlar haricinde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Sitemiz hakkında detaylı bilgi için Hakkımızda bölümüne bakabilirsiniz.

RSS - Facebook - Twitter