Soğuk Su Çeşmesinden Su İçmek Sakıncalı

Soğuk Su Çeşmesinden Su İçmek Sakıncalı


Sağlık Ocağından Uyarı: Soğuk Su Çeşmesinin Suyu İçilemez

   İlçemizde Toki mevkiinde halk arasında soğuk su çeşmesi olarak bilinen  kaynak suyu, yapılan analizler sonucunda içilmesinin sakıncalı olduğunu kaydedildi.

 

Mehmet Öz Sağlık Ocağı yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, soğuk su kaynağının içilmemesi gerektiği bildirildi. Yetkililer suyun içilebilir olmadığını beyan ederek klorlama ile ilgili bilgi verdi.

 

Şimdiye 4 kez analiz yapılan çeşme suyunda, üç analizde içilemez sonucuna varıldı. Yetkililer bu suyun klorlanması gerektiğini ama yer altından geldiği için klorlamanın mümkün olmadığını belirtti. Söz konusu su sadece kaynatılması durumunda içilebiliyor. Şebeke sularının klorlanmış olduğu için bu suya nazaran daha sağlıklı olduğunu belirten yetkililer şebeke suyunun tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

 

Bozkır Kaymakamlığı Sağlık Grup Başkanlığı klorlamayla alakalı şu bilgileri verdi.

 

- Suların klorlanmadığı veya dezenfeksiyonun tam olmadığı Latin Amerika ülkelerinde 1991 yılının Ocak ayında ortaya çıkan kolera salgını 1997 yılına kadar 1.3 milyon kişinin hastalanmasına ve bunlardan 12 bininin ölmesine neden olmuştur. Salgın hastalıklardan en çok bebekler, çocuklar ve yaşlılar etkilenmektedir.

 

- Dünya Sağlık örgütüne göre, içme sularının klorlanması işleminin yaygınlaşması halk sağlığı alanındaki en önemli  gelişmelerden birisidir ve halen mevcut alternatifleri arasında en güvenilir dezenfeksiyon yöntemidir.

 

- Klor içeren dezenfektanlar bilinen patojen (hastalık yapıcı) mikroorganizmaların birçoğuna etkilidir ve bunlar tamamen yok eder veya üremelerini engeller.

 

- Klor içerikli dezenfektanlar, suyun işlendiği tesisten kullanıcıya ulaştığı çeşmeye kadar sürekli dezenfeksiyon sağlayan tek yöntemdir.

 

- Klor tat ve koku kontrolü sağlar, içme sularında kötü koku ve tada neden olabilen çok sayıdaki doğal organik maddeyi (özellikle alglerden kaynaklanan) okside eder. Vejetasyon sonucu suda meydana gelen sülfidleri ve bunların sebep olduğu kokuları ortadan kaldırır.

 

- Klor biyolojik büyümeyi kontrol altına alır, boruları ve cihazları tıkayabilecek ve arızalara neden olabilecek veya depolarda gelişebilecek canlıların oluşumunu engeller.

 

- Klor hastalanmadan önce hastalıkları önler.

 

- Suların Klorlanmasının maliyeti su kaynaklı hastalıkların maliyetine göre çok daha düşüktür. Ayrıca, İşgücü kayıpları önlemiş olur.

 

- Klor ekonomik olarak toplumsal kaynaklara önemli miktarda katkı sağlar. Yapılan bir araştırmalara  göre farklı nitelikteki suların arıtım ve dezenfeksiyon masrafları ile su kaynaklı hastalıkların maliyetine göre çok daha düşüktür.

 

 

Haber: Bozkır Gündem Gazetesi

 

17 Haziran 2009 Diğer 4578 Okunma
Görüş Yaz
Üye girişi yapmamışsınız. Yazdığınız yorumlar yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Yorumunuzun hemen yayınlanması için üye girişi yapınız.
 

Son Yorumlar

@Hüseyin Ali KINAÇ "Caminizi 25.03.2012 tarihinde gezip görmek nasip oldu.Gerçekten çok güzel bir..." devamı
@şevket "Yazı başka güzel,Kışı başka güzel bu Bozkır neden bu kadar güzel." devamı
@mehmet "Bozkırımızda bu tür faliyetlerin olması bir bozkırlı olarak gurur verici.Kan..." devamı

Yeni Katılanlar

imparator
ummuhan
konya42
alimeyre60
ahmet
sinan
kocatepe
alis
delikurt
macarlar

bozkir.net

Sitemizin içeriği Creative Commons 3.0 ile lisanslanmıştır.
İçeriğimizin yazarlarımız tarafından üretilen kısmı, ticari amaçlar haricinde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Sitemiz hakkında detaylı bilgi için Hakkımızda bölümüne bakabilirsiniz.

RSS - Facebook - Twitter