Bugün Milli Şairimiz Mehmed Akif Ersoy'un 72. Vefat Yıl Dönümü. Saygıyla ve Rahmetle Anıyor, Fatiha'lar Gönderiyoruz.
"Çıplak bir tabut geldi. 'Bir fukara cenazesi olmalı' dedim. O anda Emin Efendi Lokantası'nın sahibi Mahir Usta, elinde bir bayrakla cenazeye koştu. Sebebini anlamadım. Yine o anda yüzlerce genç peyda oldu. Üniversitenin büyük sancağına çıplak tabutu sardılar. Ellerimi yüzüme kapadım. Cenazeyi tanımıştım. Al sancakla siyah Kâbe örtüsüne sarılan tabut, üniversite gençlerinin bir ürperme manzarası alan elleri üstünde gidiyordu." Mithat Cemal Kuntay, bundan 72 yıl önce, 27 Aralık 1936'da vefat eden Mehmet Âkif Ersoy'un cenaze merasimini böyle anlatıyor.
Resminin arkasına
Toprakta gezen gölgeme toprak çekilince,
Günler şu heyulayı da er, geç, silecektir.
Rahmetle anılmak, ebediyet budur amma
Sessiz yaşadım, kim beni, nerden bilecektir?
diye yazan Âkif, sessiz yaşasa da, vefatı gazetelerde birkaç satırlık alelade bir haber olarak yayınlansa da unutulmadı. Çok sevdiği milleti, cenazesini hiçbir resmî düzenleme olmadan sahiplendiği İstiklal Marşı şairini yetmiş küsür yıl sonra hâlâ rahmetle anıyor; Safahat hâlâ en çok satan kitapların başlarında yer alıyor. Âkif, anma toplantılarına, sempozyumlara, konferanslara konu oluyor.
murat-t
2008-12-29 15:01:31
mekanı cennet olsun…..türk milleti sana minnattardır….....
AliRizaOzaslan
2008-12-27 15:27:57
Unutmadık ki?
“Allah bu milleti Mehmet Akif Ersoy’suz bırakmasın!..”
shuibo_42
2008-12-27 16:03:22
Böyle büyük bir sair unutulurmu ki hatırlayalım
mustafaalpaslanbuyuk
2009-01-09 21:50:32
Mehmet Akif ERSOY gibi büyük bir şair unutulurmu ki hatırlansın. Her yıl mezarı başında yapılan anma törenlerine katılırım. Bu yıl mezarı başında yapılan anma töreninde öğrencim şiir okudu. İstanbul’da yapılan “İlköğretim Okulları Mehmet Akif ERSOY Şiirlerini Okuma Yarışması‘nda” öğrencim İstanbul 1.‘si oldu. Buda bana ayrıca bir mutluluk verdi.