|
Konu Başlığı: Okulda namaza izin Gönderen: mehmetsayin üzerinde 12 Mart 2008 - 19:27 (http://www.habervaktim.com/resim/resim12429_2.jpg)
Okulda namaza izin Berlin İdare Mahkemesi, 14 yaşındaki bir Müslüman öğrencinin ders saati dışında okulda günde bir kez namaz kılmasına izin verdi. Mahkeme, okul yönetiminin, adı ve milliyeti açıklanmayan öğrencinin namaz kılma isteğine tarafsızlık ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle izin vermediğini belirtti, ancak öğrencinin dini vecibelerini yerine getirmeye hakkı olduğuna karar verdi. Mahkemenin kararında, öğrencinin ders saatleri dışında günde en az bir kez namaz kılmasına izin verilmesi gerektiği ifade edildi. Kararda, ayrıca okul yönetiminin, istediği takdirde Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nde temyiz davası açmaya hakkı olduğuna işaret edildi. Konu Başlığı: Ynt: Okulda namaza izin Gönderen: mutesebbis üzerinde 25 Mart 2008 - 01:29 Sayın Mehmet Bey açtığınız konuda ne kasdetmek istediğinizi pek anlayamadım. Yoksa Türkiye deki okullardadamı serbest olsun demek istediniz? ???
Konu Başlığı: Ynt: Okulda namaza izin Gönderen: salih42 üzerinde 25 Mart 2008 - 10:34 yaqhu bırakın bu işleri allahınızı seversenız zaten mılletın başına ne gelıyosa bu konular yuzunden gelı yo ecnebıler boyle karar alıyo dıye turkıyeyı tekrar başka bır kaosa suruklemenın ne anlamı var allah aşkına bırakın herkes kendı işiyle ugrassın herkes kendı dını nı kendı içinde yasasın mılletın basına iş cıkarmayın
Konu Başlığı: Ynt: Okulda namaza izin Gönderen: mehmetsayin üzerinde 25 Mart 2008 - 11:03 Sayın Mehmet Bey açtığınız konuda ne kasdetmek istediğinizi pek anlayamadım. Yoksa Türkiye deki okullardadamı serbest olsun demek istediniz? ??? Sayın kardeşim Konu almanyadaki bir okuldaki haberden alıntı yapılarak yazıldı demokrsi ve insana verilen degere ve hoşgörüye vurgu yapmak istedim :( Konu Başlığı: Ynt: Okulda namaza izin Gönderen: hasandursun üzerinde 25 Mart 2008 - 11:12 Atatürk vefatından on beş gün evvel Dolmabahçe Sarayında hasta yatarken, zamanın hariciye vekili ve başbakanına:
"İslâm alemine mesaj veriyorum, bildirin" demişti. Ne yazık ki bildirmediler!.. Dünyaya bildirilmesini istediği gerçeği o büyük insan şöyle yazdırıyordu. *** Bütün dünya Müslümanları! Allâh'ın son peygamberi Hazreti Muhammet (s.a.v.)'in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli! Tüm Müslümanlar Hazreti Muhammed'i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli! İslâmiyet'in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. Konu Başlığı: Ynt: Okulda namaza izin Gönderen: mutesebbis üzerinde 25 Mart 2008 - 15:47 Sayın Mehmet Bey cevabınız için teşekkür ederim. Ben burada ki amacım olay çıkarmak, tartışma yaratmak değildi. Sadece Mehmet Bey e bir soru sordum ve cevabını aldım tekrar Mehmet Bey e teşekkür ederim.
|